Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Facebook ide korak dalje: Uskoro aplikacija za gledanje TV-a

Preporučeno

Facebook kompanija ne prestaje sa iznenađenjima, a sada izlaze iz IT te konteksta društvenih mreža, a sa novom opcijom – mogla bi napraviti pravu pometnju.

Svijetu televizije pogotovo, jer se radi na testiranju platforme Watch, koja će korisnicima najrasprostranjenije društvene mreže omogućiti gledanje i komentarisanje TV sadržaja u stvarnom vremenu.

Iz kompanije su odlučili da se uvuku u aspekte klasične televizije, a korisnicima će pružati direktni TV program sa svoje platforme.

Watch će uskoro biti dostupan na mobilnim telefonima, računarima, tabletima i pametnim televizorima sa aplikacojom Facebook.

Ona će omogućiti istovremeno gledanje i komentarisanje TV sadržaja, a najavljeno je kako će se moći birati između mnoštva TV serija.

Watch je platforma za sve stvaratelje i izdavače koji traže publiku, žele stvoriti zajednicu strastvenih obožavatelja i zaraditi. Smatramo da će velik broj Facebookovih emisija biti uspješno, najavili su iz Facebooka.

Među serijama koje posebno ističu su Nas Daily (dnevna emisija u čijem nastajanju sudjeluju obožavatelji iz cijelog svijeta), Gabby Bernstein (emisija uživo koju vodi istoimena motivacijska trenerica i autorica), Kitchen Little (emisija popularne stranice Tastemade namijenjena djeci koja će ih na zanimljiv i zabavan način učiti kuhati), utakmice MLB (prijenos jedne bejzbol utakmice sedmično).

Watch će zasad biti dostupan samo malom broju korisnika u SAD-u, no u planu je veoma brzo ponuditi uslugu i većem broju ljudi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas