Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Općina Stari grad: Ugostitelji zamoljeni da u ramazanu izbjegnu točenje i prodaju alkohola

Preporučeno

Općina Stari Grad Sarajevo saopćila je danas da je Služba za privredu Općine Stari Grad uputila 8. jula ove godine ugostiteljima u Starom Gradu obavijest u kojoj ih podsjeća da je Odlukom o rasporedu poslovnih djelatnosti na području te općine regulirano da nije dozvoljeno točenje i prodaja alkohola u neposrednoj blizini (do pet metara) obrazovnih institucija, vjerskih objekata, harema i dvorišta tih objekata.

Upravo se čita:  Arijana Memić traži zabranu ispijanja kafa policajcima MUP-a KS za vrijeme radnog vremena

5metara8– Zatraženo je da, u skladu s tim, ugostitelji postupe prema navedenoj odluci te su zamoljeni da, čak i ako nisu u zoni zabrane (pet metara), točenje i prodaju alkohola u toku mjeseca ramazana, ako je moguće izbjegnu – navode iz Općine Stari Grad.

Napominju da je Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo donijelo Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo 2007. godine i ona je objavljena u Službenim novinama Kantona Sarajevo 18. januara 2007. godine.

Upravo se čita:  MUP KS poziva: Ako ste poslovali sa ovim sarajevskim 'biznismenom' i njegovim firmama, odmah nas kontaktirajte!

Također ističu da je ovo prvo zvanično saopćenje Općine Stari Grad Sarajevo o ovoj temi i ne stoje iza dosadašnjih napisa prenesenih u sredstvima informiranja i na društvenim mrežama.

U saopćenju Općine Stari Grad navodi se i to da su, na osmoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo 25. juna ove godine, vijećnici Gradimir Gojer (Klub Stranke za BiH) i Suljo Agić (Klub SDA) pokrenuli inicijative da se, u povodu mjeseca ramazana, ugostitelji na području Starog Grada podsjete na Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo, koju je Općinsko vijeće Stari Grad donijelo 2007. godine.

Upravo se čita:  Islamska zajednica: Objavljena jedinstvena cijena kurbana za 2024. godinu

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas