Srijeda, 1 svibnja, 2024

Saudijska Arabija: Uhapšeno 11 prinčeva, ministri…

Preporučeno

Kako javlja “New York Times”, u Saudijskoj Arabiji uhapšeno je 11 prinčeva, a među njima i milijarder Alvaled bin Talal. Osim navedenih, uhapšena su četiri ministra i desetine bivših ministara, navodi “New York Times”.

Dekretom saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza smijenjen je ministar ekonomije i planiranja te zemlje Adil bin Muhamed Fakih, a na njegovo mjesto je imenovan Muhamed bin Mezid Et-Tuveyciri.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Smijenjen je i princ Meteb bin Abdulah bin Abdulaziz, prvi čovjek Nacionalne garde, a na njegovo mjesto je imenovan Emir Halid bin Abdulaziz Al Mukrin. Pored toga, mjesto dosadašnjeg zapovjednika saudijske mornarice Abdulaha bin Sultana bin Muhameda zauzeo je admiral Fahd bin Abdullah el-Gafili.
Nakon revizije u saudijskom kabinetu formirana je i Komisija za borbu protiv korupcije, na čijem je čelu princ Muhamed bin Salman.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Kako su objavili mediji u Saudijskoj Arabiji, nakon formiranja pomenute komisije uslijedio je i val hapšenja. Isti izvor je naveo da su među uhapšenima bivši visokopozicionirani državni dužnosnici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas