Utorak, 7 svibnja, 2024

Hrabri Konjičani uhvatili lopove koji su opljačkali zlataru

Preporučeno

U centru grada Konjica jučer u 11 sati je izvršena pljačka zlatarske trgovine vlasnice Azre Muhibić, kojoj su pljačkaši nanijeli i lakše tjelesne povrede. Uz brzu reakciju građana i policije, pljačkaši su savladani i odvedeni u prostorije MUP-a na dalju kriminalističku obradu.

Vriskom i pozivima upomoć, Azra Muhibić, vlasnica zlatare u centru Konjica, privukla je pažnju prolaznika, koji su odmah reagovali i spriječili pljačkaše da pobjegnu sa određenom količinom zlata. Pljačkaši su pokušali pobjeći kroz neizgrađen građevinski objekat preko puta zlatare, ali su ih hrabri sugrađani spriječili u tom naumu.

Upravo se čita:  Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Naime, Zulfo Špago i Vahid Hošafčić nisu im dozvolili da izađu, pa su pljačkaši ostali zarobljeni u objektu gdje ih je savladao Muamer Ćosić koji je primjetio da se nešto dešava, zaustavio svoj automobil i bez razmišljanja ušao u objekat te ih savladao. U blizini se našao i policijski službenik u civilu koji mu je pomogao u tome.

Upravo se čita:  Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

Ćosić izašao iz svog automobila

Ubrzo su stigli i pripadnici policijske stanice Konjic koji su pljačkašima stavili lisice i odvezli ih u prostorije PS Konjic, te pripadnici hitne medicinske pomoći koji su napadnutoj vlasnici pružili medicinsku pomoć, budući da su je pljačkaši nekoliko puta udarili metalnim predmetom u predjelu glave i ramena.

Ismail Kadić, koji obavlja funkciju rukovodioca operativnog centra PU Konjic kazao je da su pljačkaši, momak D.Š. 1985. godište i djevojka A.P. 1993. godište s područja Sarajeva, primjenom sile i prijetnjom izvršili razbojništvo u zlatari „AiE“ , otuđili određenu količinu zlatnog nakita i pokušali pobjeći, ali samoorganizovanjem građana i brzom reakcijom policije uhvaćeni su, poručio je Kadić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas