Petak, 3 svibnja, 2024

Sutra nas u BiH očekuje nova promjena vremena

Preporučeno

Promjenljivo vrijeme praćeno padavinama nas očekuje narednih dana, a što će loše djelovati na raspoloženje bh. građana. Hronični bolesnici i meteoropate će imati jače tegobe.

Foto: Arhiv

Naime, sutra se u našoj zemlji, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, može očekivati kiša u Hercegovini, a u Bosni će ona prerasti u susnježicu, dok će na planinama padati snijeg. Prognozira se između deset i 30 litara padavina po metru kvadratnom.

Upravo se čita:  Kako "operiraju" lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci "pali" u ruke policije

Sredinom dana padavine će prestati najprije u Krajini i postepeno prema istoku zemlje krajem dana. Vjetar će biti većinom sjevernog smjera. Temperature zraka će biti od dva stepena u Krajini, do deset na istoku zemlje. Na jugu će dosezati i do 14 stepeni. U četvrtak će biti uglavnom oblačno, sa slabom kratkotrajnom kišom, a poslijepodne će bii više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosneč. U petak također kiša, a u subotu susnježica, na planinama snijeg.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Nestabilno vrijeme praćeno padavinama, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Mogući su problemi u vidu glavobolje, nesanice, malaksalosti. Sa dolaskom noći opća slika će se dodatno pogoršati usljed jačanja juga.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a, pušten je pritvora u Vojkovićima, saznaje portala “Avaza”. Kadrić je,...

Još vijesti za vas