Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Iz SDP-a tvrde da su Izetbegović i Dodik pripremili novi lažni sukob

Preporučeno

Povodom novog pokušaja sluđivanja građana u predizbornoj godini smišljenog u kuhinji SDA, želimo jasno saopštiti da SDP nema namjeru davati legitimitet promašenoj politici i izazivanju tenzija, kako bi dvojac Izetbegović – Dodik nastavio sa svojim lažnim sukobima.

Enes Suljkanović iz SDP BiH neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS, koji se podnosi na ovakav način, jer to nije ništa drugo nego predizborni trik SDA, smišljen sa ciljem da se pred izbore ne priča o promašene četiri godine vladavine SDA i SNSD.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Pozivamo SDA da zahtjev zajedno podnesemo nakon izbora, ili da to odmah uradi Bakir Izetbegović, umjesto što se krije iza Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

Ako želi svoju i kampanju posrnule SDA graditi na lažnom patriotizmu, strahu i sukobima neka sam preuzme odgovornost za sve ono što će takva politika prouzrokovati.

Ako u SDA zaista žele da se bore za BiH onda ih pozivamo da prestanu sa blokiranjem sjednice Parlamenta FBiH na kojoj bi se razmatrao prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, kojeg su predložili SDP i DF.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Usvajanjem ovog zakona zaštitio bi se demokratski poredak u BiH i spriječila mostarizacija cijele BiH. Neka SDA na ovom primjeru pokaže da između interesa građana i interesa svog strateškog partnera HDZ i Dragana Čovića bira građane, a ne interes Čovića i HDZ.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vojnik EUFOR-a poginuo u nesreći tokom šetnje na Vlašiću

Komanda EUFOR-a saopćila je kako je vojnik koji je služio u misiji preminuo nakon nesreće koja se dogodila tokom...

Još vijesti za vas