Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Mijatović: Prestanite od Bosne i Hercegovine praviti specijalni slučaj, jer ona to nije!

Preporučeno

Vojin Mijatović, potpredsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, smatra kako, u posljednja tri mjeseca, političke elite u Bosni i Hercegovini, zbog svog političkog opstanka, urušavaju sve pred sobom, pokušavajući da od BiH naprave specijalni slučaj.

„Jedni to rade napadajući državu BiH, drugi braneći, tobože, svoj ugroženi indetitet, a treći braneći isključivo partijske interese. I jedni, i drugi i treći su na istom zadatku, a to je odbrana ličnog kriminala, pljačke i korupcije.

Ako ste veliki Srbin, Bošnjak ili Hrvat, onda imate pravo biti milioneri, bez obzira što vam je narod gladan. To je matrica kojom se zajednički vode, a sva šteta, koja se pritom napravi, neka se piše na narod.

Upravo se čita:  Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

Kako bi se sve ovo izvelo, jedini put je od BiH napraviti specijalni slučaj. Prizivati međunarodnu zajednicu, komšije, potpisnike Mirovnog sporazuma, koristiti sve dozvoljeno i nedozvoljeno, samo da prođe još jedan mandat i još nekoliko bitnih tendera, koji će njihovim porodicama obezbijediti lagodan život širom Evrope i svijeta, a u BiH će biti kako bude.

Postoji još jedan cilj velike braće na specijalnom zadatku. Zajednički, putem sile i kupljenih medija, uništiti svakoga ko izgovori rečenicu: „Pa ljudi, mi možemo u ovoj državi normalno živjeti i raditi, bez obzira kako se zovemo i kako se Bogu molimo“.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Tada braća na specijalnom zadatku udruženo, pod istom zastavom, rade sve da se takva rečenica uguši i od države napravi specijalni slučaj, a od onih koji to izgovore izdajnici.

Ja sam Vojin Mijatović, rođen sam kao Srbin i umrijeću kao Srbin, to mi niko ne može uzeti, ali u isto vrijeme sam rođen kao Bosanac i umrijeću kao Bosanac, te jasno svima poručujem da mi ni to niko ne može oduzeti.

Želim toj braći na specijalnom zadatku da poručim – sve što radite, svakim danom urušavate BiH, oba entiteta, sva tri naroda i ostale građane. Ukoliko nastavite, bićete direktni egzekutori nestanaka svih naroda, za koje se, tobože, borite. Sve što činite neće sakriti vaš kriminal i nesposobnost , a vaše politike su politike prošlosti i sami znate da ćete neslavno završiti.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Na kraju želim da kažem, sve ovo vi znate, ali mislite da je narod lud. Moram vas razočarati, nije narod lud i nećete uspjeti u svojoj namjeri da od BiH pravite specijalni slučaj, a od naroda i građana izdajnike“, naveo je Mijatović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zukan Helez se pohvalio fotografijom s vjenčanja svoje kćerke

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez na društvenim mrežama objavio je fotografiju...

Još vijesti za vas