Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Dječak heroj: Svaki dan pješači pet kilometara, u školu dolazi zaleđene kose

Preporučeno

Fotografija malenog Wanga Fumana (8) širi se internetom, jer je u školu došao sa smrznutom kosom i trepavicama, a koju je na društvene mreže objavila njegova nastavnica.

Fuman svaki dan pješice pređe oko pet kilometara do škole, a to jutro temperatura od minus devet stepeni celzijusa i tanka jakna koju je nosio od njega su napravile “snješka bijelića”, prenosi Daily Mail.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Učiteljica ga je fotografirala, a u pozadini se vide njegovi drugari iz razreda koji “pucaju od smijeha”.

Riječ je osmogodišnjaku koji do škole svaki dan pješači oko sat vremena do škole. Nije ipak on usamljen u toj “šetnji” do škole”. Mnoga djeca, naime, moraju sama i pješice da idu u školu i tokom dana da se brinu sama o sebi, jer im roditelji rade u industrijskim pogodnima u udaljenim gradovima. Za njih su čak koristiti naziv “zaboravljena djeca Kine”.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

Ovaj dječak živi sa sestrom i bakom, a nikad nije video grad.

Nakon što je fotografija podijeljena na internetu, proširila se po svijetu, a hiljade ljudi u komentarima na nju iskazuju žaljenje zbog toga što su ta djeca uopće dovedena u takvo stanje.

“Hladno je kad idem u školu, ali nije mi teško. Jedina želja mi je da jednog dana vidim Peking. Zanima me kako djeca tamo uče”, zaključio je skromni dječak.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas