Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Prognoza za naredne dane: Evo kada se ponovo očekuje snijeg

Preporučeno

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Izgledna je dugotrajna niska naoblaka. Lokalno po kotlinama u Bosni će biti i magle.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne sunčano prijepodne, zatim se očekuje povećanje oblačnosti od sredine dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena.

U većem dijelu jutros je Bosne oblačno. U Hercegovini, zapadu, jugozapadu i dijelu sjeveroistoka Bosne je vedro. Po kotlinama u Bosni lokalno ima i magle.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Livno -4, Bihać i Ivan-sedlo -3, Bijeljina, Brčko, Grude, Široki Brijeg i Sokolac -2, Banja Luka, Jajce, Stolac, Tuzla i Zvornik -1, Doboj i Gradačac 0 , Sarajevo, Srebrenica, Trebinje i Zenica 1, Mostar 3 i Neum 5 stepeni.

Upravo se čita:  Meteorolog pojasnio kakvo ljeto nas očekuje na Balkanu: Suho i toplo, ali bit će i lokalnih nepogoda

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prognoza za naredne dane

U utorak, 6. februara, prognoziraju se nove padavine koje se očekuju s juga u poslijepodnevnim satima i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju. Većinom u nizinama kiša. Snijeg ili susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Na planinama će padati snijeg. U većem dijelu zemlje slabo jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Upravo se čita:  Najavili raniju isplatu aprilskih penzija

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i nula, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

U srijedu, 7. februara, u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, ujutro i u dijelu centralne Bosne. Izgledno je novih 10 do 20 centimetara snijega.

U ostalim područjima kiša. Na planinama će padati snijeg. U Bosni padavine uglavnom prijepodne.

U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U Bosni najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i tri. U Bosni najviša dnevna temperatura zraka za Krajinu, zapad i sjever od -1 do tri, u ostalim područjima od četiri do osam. U Hercegovini temperatura zraka između pet i devet, na jugu i do 12 stepeni.

Upravo se čita:  Protest Saveza sindikata RS u Banjaluci: Radnici su slabo plaćeni, a prijavljuju se milijarde dobiti

U četvrtak, 8. februara, u Bosni i Hercegovini prijepodne oblačno. Slab snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostalim dijelovima zemlje kiša.

Na planinama će padati snijeg. Od sredine dana djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i tri, na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni Celzijusa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas