Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Dodik poručio: Vojsku su nam uzeli, policiju neće

Preporučeno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno s entitetskom premijerkom i ministrom unutrašnjih poslova Željkom Cvijanović i Draganom Lukačem posjetio je danas poligone u Centru za obuku u bivšoj kasarni Zalužani.

Dodik je nakon posjete poručio kako kako RS po Ustavu ima pravo na policiju, te da je niko neće moći oteti kao što je to učinjeno s vojskom.

Upravo se čita:  Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

– Po Ustavu, RS ima pravo na policiju. Vojsku su nam oteli, a policiju neće. Ništa nelegalno i ništa protivzakonito ovdje nema. Ovdje ste pozvani da vidite da nema ovdje nijedne ruske ni američke rakete. Ovdje ne mogu da slijeću boinzi. Ojačavamo antiteoristički kapacitet – kazao je Dodik novinarima u Zalužanima.

On se osvrnuo i na kupovinu naoružanja za policiju RS-a, te je poručio kako u tome nema ništa nelegalno.

Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

– Famozna priča o puškama, provedene su sve procedure, poštovali smo i nivo BiH. Dozvolu je dao i ministar za šale i podmetanja .Šta je tu problematično, ništa. E ti zapadnjaci su dvadeset godina zabranjivali da se opremamo. Ljudi u RS-u trebaju da znaju da nećemo stati na ovome – poručio je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač poručio je kako će policijski kompleks u Zalužanima biti otvoren 4. aprila.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas