Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Oštra reakcija Komšića: Kolinda žali jer nije ispalo kako su u Zagrebu planirali

Preporučeno

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po Briselu s pravom izražava žaljenje što Bosna i Hercegovina nije izmjenila Izborni zakon. Grabar-Kitarović ima pravo za čim žaliti jer unatoč zagrebačkim apelacijama (Ljubić i Krišto), unatoč podmuklom lobiranju za uvođenje nejednake vrijednosti glasa u Bosni i Hercegovini, Izborni zakon BiH nije izmjenjen onako kako je to Zagreb zamislio i isplanirao, kazao je danas predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

“Mi u Bosni i Hercegovni, nasuprot tome izražavamo radost. Nije se lako bilo odbraniti od propagandne političke i medijske agresije Zagreba, ali smo se odbranili i Evropskoj uniji pokazali, ko ovdje u Bosni i Hercegovini, poštujući presude Evropskog suda za ljudska prava nudi rješenja a ko ultimativno zahtjeva ono što je sa stanovištva evropskih i demokratskih vrijednosti nedopustivo”, rekao je Komšić.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

– Pošto predsjednica Hrvatske poziva na snažniji angažman Evropske unije u Bosni i Hercegovini po pitanju rješavanja izmjena Izbornog zakona, želio bih uvaženu predsjednicu Grabar – Kitarović podsjetiti da su Evropska unija, SAD i šira međunarodna zajednica angažovanije više nego ikad, dodao je on.

“Međutim, očito je da taj angažman ne prija vašim pulenima u BiH koje podstičete na rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i koji su u permanentnom sukobu kako sa predstavnicima međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini tako i sa onim predstavnicima međunarodne zajednice koji u rješavanju ovog pitanja žele dati svoj doprinos. Nije nikakvo čudo što su u sukobu jer ono što vaši puleni traže u sukobu je sa svim civilizacijskim normama. Još malo pa će početi i da otvoreno prijete onima koje vi pozivate na snažniji angažman u BiH”, rekao je Komšić.

Upravo se čita:  "Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod": Dodik odgovorio šta će biti 2. maja

“Vama gospođo Grabar – Kitarović savjetujem da i dalje nastavite da se pozivate na iskrivljeni sadržaj presuda Ustavnog suda BiH, kako to rade i oni koje u Bosni i Hercegovini podržavate. Žalit ćete zbog toga još više nego što sada žalite, ali vaše obmane neće proći”, zaključio je Komšić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas