Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Večeras regionu prijete bujice, odroni i klizišta: Zasjedao Štab za vanredne situacije

Preporučeno

SRBIJA – Zbog jakog nevremena, najavljenog za večeras, Štab za vanredne situacije izdao je naredbu o preduzimanju preventivnih i operativnih mjera, kako bismo se zaštitili od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda. U toku večeri i noći, najprije na zapad i sjever Srbije, stižu jaki pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom. Crveni meteoalarm i dalje je na snazi.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje prema kojem se očekuje veća količina padavina tokom večeri i predstojećeg vikenda. U većini mjesta u Srbiji očekuje se da će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za vrlo kratak vremenski period, kao i pojava grada i olujnog vjetra.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Naredba koju je izdao Štab za vanredne situacije, predviđa preduzimanje svih mjera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave “urbanih poplava”, bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta.

Zahtjevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja mjera odbrane od poplava.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Sjednicu Gradskog štaba za vanredne situacije održao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, a prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas