Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Još kratko uživajte, a onda će se smrknuti: Narednih dana zalijevat će nas dosta kiše

Preporučeno

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju, za period tokom poslijepodneva i u večernjim satima, naoblačenje koje će u centralnim, sjevernim, zapadnim i istočnim područjima uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu

U Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pretežno je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne, postupno naoblačenje sa zapada, gdje se očekuje i slaba kiša.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju, za period tokom poslijepodneva i u večernjim satima, naoblačenje koje će u centralnim, sjevernim, zapadnim i istočnim područjima uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Padavine mjestimično mogu biti i intenzivnije. U Hercegovini pljuskovi samo ponegdje. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35 stupnjeva.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

– Količine padavina u protekla 24 sata (mm) – Prijedor 24, Bosanski Novi 12, Banja Luka 3, Bihać 2 – navodi se.

Za ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima.

– Očekivana količina padavina u tim dijelovima je od 20 do 40 l/m2, lokalno i do 60 l/m2. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 24 do 29 stupnjeva.

Upravo se čita:  Naoružajte se strpljenjem: Kolone vozila na graničnim prelazima

Po prognozi za utorak, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s kišom u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu od 28 do 30 stupnjeva.

– U srijedu sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne (razvojem oblačnost) u centralnim, istočnim i zapadnim područjima s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 29 do 33 stupnja – saopćio je Odsjek za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas