Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Sarajlije nisu ni slutili da piju s igračima od 200 miliona eura

Preporučeno

Belgijski nogometaši posljednjih godina veliki su hit, a dvojica od njih su prije nego što su postali globalne zvijezde bili skromni gosti sarajevskog noćnog kluba.

Nekada poznati klub “Jež” u proljeće 2009. ugostio je nekoliko belgijskih reprezentativaca nakon što su u Zenici gostovali kod BiH u kvalifikacijama za SP i izgubili 1:2.

Ali, Belgijci su se očito dobro proveli iste večeri niti 50 kilometara dalje. Nakon poraza na Bilinom Polju slijedila je “pobjeda” u Ježu, jer fotografija koju je objavio Sportsport.ba svjedoči da su se Marouane Fellaini i Eden Hazard tada jako dobro proveli, prenosi Index.hr.

Fellaini, tada 21-godišnjak, nešto ranije odigrao je cijelu utakmicu, a samo 18-godišnji Hazard dobio je danas nezamislivih tek 15 zadnjih minuta.

Devet godina kasnije, Fellaini je igrač Manchester Uniteda za čije odštete je plaćeno preko 50 milijuna eura, a tržišna vrijednost Hazarda je 150 miliona eura.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas