Srijeda, 1 svibnja, 2024

Predsjednik EU komisije na konferenciju došao u različitim cipelama!?

Preporučeno

Predsjednik EU komisije Jean-Claude Juncker ponovno se osramotio, a ovog puta to se dogodilo na konferenciji s predsjednikom Južne Afrike kada se pojavio u alkoholiziranom stanju i s dvije različite cipele, jednom crnom, a drugom smeđom.

Predsjednik Južne Afrike Cyril Ramaphosa trebao je održati zajedničku konferenciju s predsjednikom europske komisije. Tijekom konferencije žena zaposlena u njegovoj pratnji pokušala je nešto reci Junckeru koji je nije čuo, a zatim je izašao s govornice i stao na rub podija. Žena je upadljivo gledala dolje, a poslije par riječi Juncker se iznenada okrenuo i počeo teturati prema izlazu iz sale za konferencije.

Snimka nešto lošije rezolucije očito je urađena mobitelom sa strane, jer se ovaj detalj ne nalazi u službenom vido zapisu konferencije.

Ovo nije prvi skandal Jean-Claude Junckera s alkoholom- Predsjednik europske komisije izazvao je diplomatski skandal kada je došao u vidno alkoholiziranom stanju na gala večeru povodom NATO summita u Briselu.

Na video-snimci podijeljenoj na društvenim mrežama šezdesettrogodišnji Juncker tetura i gubi ravnotežu uoči gala večere koja se održala u sklopu NATO summita u Bruxellessu.

Lideru Europske unije pritom su, među ostalima, pomogli predsjednici Finske Sauli Niinisto i Ukrajine Petro Porošenko, a u jednom je trenutku morao priskočiti i nizozemski premijer Mark Rutte.

Juncker je “javno kazao da pati od išijalgije koja mu nerijetko ometa normalno kretanje. To mu je smetalo i u srijedu”, rekao je glasnogovornik EK Margaritis Schinas na konferenciji za novinare u Bruxellesu.

“Predsjednik želi javno zahvaliti nizozemskom i portugalskom premijeru Marku Rutteu i Antoniju Costi što su mu pomogli u trenutku kad ga je najviše boljelo. Sada uzima lijekova i osjeća se puno bolje”, objasnio je Schinas.

Na pitanje novinara je li Juncker bio pijan Schinas je odgovorio da je “prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismijavajući bolove” predsjednika Europske komisije.

Svjetski mediji su ga više puta kritizirali zbog alkoholizma, tako su se u javnosti pojavljivale informacije da lider EU komisije pije po cijele dane i da je često viđen mrtav pijan i prije podneva.

Tako se već godinama nagađa kako čelnik Europske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu nadjenuli nadimak ‘Juncker the Drunker’.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas