Srijeda, 1 svibnja, 2024

Pendeš zabranila počasne jedinice OS BiH na obilježavanju Dana državnosti

Preporučeno

Nije samo skandalozno da Ministrica odbrane BiH, Marina Pendeš, u posljednji čas, danas, dva dana pred tradicionalno narodno okupljanje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu, zaustavi planirano i pripremljeno angažovanje počasne jedinice i vojnog orkestra Oružanih snaga BiH u ovoj narodnoj manifestaciji.

Prošlogodišnja masovnost ovog skupa, u čijem održavanju i nacionalnom dostojanstvu su dali doprinos pripadnici Oružanih snaga na isti i ove godine očekivani način, i po identičnoj proceduri, ovim neće biti umanjena. Niti zaustavljena narodna volja u očuvanju tradicije i privrženosti najboljim vrijednostima naše Države i kulture zajedničkog života koja se tako snažno iskazala i iskazaće i ove godine.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

I ovaj incident treba biti prilog okupljanju svih građana i državotvornih političkih snaga na jačanju državotvorne svijesti i politike, pa i kod konstituisanja vlasti, prenosi Slobodnabosna.

Pozivamo sve ljude Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u nedjelju, 25. novembra na Bobovcu, i na drugi način, i iskažu odlučnost u očuvanju digniteta građana i naše Domovine, navodi se u saopćenju Organizacionog odbora narodnog okupljanja povodom incidenta u obilježavanju Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas