Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

U Zemunu eksplodirao automobil, poginuo vozač porijeklom iz BiH

Preporučeno

U eksploziji automobila koja se dogodila u četvrtak navečer u beogradskoj općini Zemun, u blizini Pupinovog mosta, poginuo je Nenad Blagojević (48), višestruko osuđivan za teška kaznena djela.

Prema neslužbenim informacijama, u prednjem dijelu njegovog Mercedesa, ispod papučice za gas, bila je podmetnuta bomba, koja se aktivirala tokom vožnje.

Od zadobivenih ozljeda, muškarac je preminuo na mjestu nesreće.

Upravo se čita:  Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Novinari srpskog lista “Novosti” su na mjestu eksplozije zatekli izgorjeli automobil, čiji je prednji dio bio potpuno uništen. Očevici nesreće kažu da se detonacija čula u cijelom naselju, a dijelovi automobila su se razletjeli po raskrižju.

Blic neslužbeno doznaje da je bomba bila aktivirana daljinskim upravljačem, najvjerojatnije iz neposredne blizine.

Pored toga navodi da je Blagojević živio u Zemunu, a da je porijeklom iz BiH.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

“Inače, stradali Nenad Blagojević imao je deblji kriminalni dosje. Bio je tri puta osuđivan za teška kaznena djela – ubistvo, pokušaj ubistva i nanošenje ozljeda. Također, privođen je i zbog nelegalnog posjedovanja oružja, iznude i drugih kaznenih dijela”, pišu Novosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zukan Helez se pohvalio fotografijom s vjenčanja svoje kćerke

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez na društvenim mrežama objavio je fotografiju...

Još vijesti za vas