Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Plenković ponovo o Čoviću i njegovom odlasku u Banjaluku

Preporučeno

Andrej Plenković, premijer Hrvatske je opet komentarisao prisustvo Dragana Čovića, predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i njegovog stranačkog kolege, Vjekoslava Bevande na svečanoj akademiji održanoj u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Plenković je tokom rasprave u Saboru Hrvatske ponovoio da je to odluka bosanskohercegovačke Hrvatske demokratske zajednice i njenog predsjednika, Čovića.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

“To nije bio prvi put da je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine bio u Banjoj Luci toga dana, stojim iza onoga što sam rekao, da su takve odluke i odabiri, politički odabiri Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i njenog predsjednika, bez konzultacija, bez uputa sa ‘centralom u odnosu na poslovnu jednicu u Mostaru'”, izjavio je premijer u Aktuelnom prijepodnevu, komentirajući pitanje Predraga Matića, sabornika Socijaldemokratske partije o Čoviću kao “voditelju Hrvatske demokratske zajednice poslovne jedinice broj 1” u Mostaru.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine nije nikakva poslovna jedinica Hrvatske demokratske zajednice, uzvratio mu je premijer Hrvatske.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas