Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Ivica Dačić: Ljekari su Šabanu dali nešto, zaspao je i više se nije probudio

Preporučeno

– Šaban je iz automobila izašao, ali je bio toliko loše da su praktično morali napraviti neku intervenciju i odvesti ga u bolnicu – kazao je Ivica Dačić, prenosi srbijanski mediji.

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, koji je s kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem bio dobar prijatelj, veoma je teško podnio pjevačev odlazak.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Dačić je, budući da ga je sin Šabana Šaulića obavijestio o smrti i zamolio da pomogne u vezi s prebacivanjem tijela u Srbiju, rekao da je Šaban iz automobila izašao na nogama i da se svi detalji smrti moraju dodatno ispitati.

– Šaban je iz automobila izašao, ali je bio toliko loše da su praktično morali napraviti neku intervenciju i odvesti ga u bolnicu. Bio je loše, ali je bio svjestan. On je izašao bez tragova povreda. Žalio se da je imao problema s grlom, grudima, da ga nešto guši. Pozvali su helikopter i dali su mu neka sredstva za uspavljivanje i on se više nije probudio. U bolnici su pokušavali reanimaciju, otvorili su ga i ustanovili da je došlo do komplikacije aorte. Tužilac sad traži obdukciju da se vidi zbog čega je umro – rekao je Ivica Dačić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas