Subota, 27 travnja, 2024

Oglasili se iz HDZ-a BiH i objasnili zašto nisu glasali za osudu četničkog okupljanja u Višegradu

Preporučeno

Iz HDZ-a poručuju da je riječ “isključivo o još jednom u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela već poduzela određene korake”.

Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu jučer podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer, kako navode, predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

“Premda su izaslanici HDZ-a BiH tijekom dana objasnili ovaj potez, napadi iz dijela BiH javnosti i ovoga puta ne jenjavaju, stoga ćemo još jednom ponoviti: Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja!
Prilikom prijedloga ove točke nije ispoštovana poslovnička procedura, materijala za istu nije bilo a istu je na dnevni red trebao staviti Kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu stoga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen”, navode u saopćenju.

Upravo se čita:  Dodik ponovo prijeti raspadom BiH: Razlaz je jedina opcija, vrijeme je da krene svako svojim putem. Bošnjaci su već krenuli

Poručuju da je riječ “isključivo o još jednom u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela već poduzela određene korake”.

“Svakodnevno smo svjedoci raznih oblika nasilja, povreda ljudskih i svakih drugih prava, no ključno je da osim što iste osuđujemo, raditi na njihovom sprečavanju i kažnjavanju, a pri tome ne banalizirati probleme ili iste iskorištavati u svoju osobnu korist ili im pak davati nepotreban medijski prostor i važnost”, navode.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje izvijestio je u petak da od 1. maja, svi podnositelji zahtjeva za...

Još vijesti za vas