Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zagreb pogodili težak grad i kiša: Evo kakvo vrijeme očekuje BiH naredna četiri dana

Preporučeno

Zagreb su jutros pogodili težak grad i kiša, a pogoršanje vremena stiglo je i u Bosnu i Hercegovinu. U većini BiH danas pada kiša.

A ako je suditi prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda /FHMZ/ kiša nas očekuje narednih nekoliko dana.

Prema prognozi FHMZ-a, u subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša povremeno može padati u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini može očekivati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 15 i 22°C, a u Hercegovini od 14 do 18°C,.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM
Ilustracija, Foto: Pixabay

Prvi dan naredne sedmice, u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti oblačno sa kišom. Kako javlja FHMZ, padavine će biti većinom slabijeg intenziteta. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C.

Federalni hidrometeorološki zavod za utorak također prognozira pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas