Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

“Učiteljica Lejla je bila divna. Iako smo već odrasli, svi smo plakali kada smo pročitali jučerašnju vijest”

Preporučeno

Na redakcijsku adresu Bh-index portala stiglo je pismo Aide Konjić – Bubrić koja je pogođena viješću o pogibiji njene učiteljice Lejle Sadiković.

Njeno pismo prenosimo vam u cijelosti:

“Javljam vam se kao učenica prve generacije kojoj je učiteljica Lejla Sadiković predavala.

Bila je divan učitelj staratelj i zaštitnik. Svi smo je volili i poštovali. Bila nam je kao druga mama.

I ako sad već odrasli svi preko 30 godina starosti smo plakali kada smo juče pročitali tužne vijesti o njoj. Sve nas je ta vijest potresla.

Kao da sam imala neki predosjećaj noć prije sam je obilježila na nekom portalu kao predivnu učiteljicu i tragala po Facebooku, tražeći njen profil njenu sliku, kao da sam htjela da se oprostim od nje ali je nažalost nisam našla.

Pišem u ime svih nas tog 1.a iz 1994 osnovne škole Enver Čolaković Breza koji je potresen tužnom viješću”, stoji u pismu Aide Konjić – Bubrić.

Podsjetimo, u teškoj nesreći koja se dogodila jučer nadomak Sarajeva, život su izgubile četiri prosvjetne radnice, među kojima je i učeteljica Lejla Sadiković. Vlada Kantona Sarajevo je na hitnoj sjednici proglasila Dan žalosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas