Srijeda, 1 svibnja, 2024

Srbi harali po Italiji: Majka i kćerka pustošile stanove, maloljetni sin čuvao stražu

Preporučeno

Srpska državljanka Radojka Pavlović (34), njena kćerka Emanuela (19) i sin (17) uhapšeni su u naselju San Fernando, u italijanskoj pokrajini Kalabrija, zbog sumnje da su između 22. aprila i 6. maja prošle godine počinili više krađa u Italiji, prenose lokalni mediji.
Kako navode, porodica Pavlović, koja trenutno živi u naselju Kastel Volturno, u okrugu Kazerta, 25. aprila 2018. počinila je četiri krađe u jednom danu, prenosi Julienews.it.

– U prvom pljačkaškom pohodu majka, kćerka i sin provalili su u jedan stan, ali je, na njihovu nesreću, u njemu bio vlasnik, koji ih je izbacio. Nekoliko dana kasnije upali su u još jedan stan u Ulici Via Frančesko Krispi u Rimu i ukrali tri “mon blan” kožna novčanika, dva skupocjena sata, kristalnu kutiju i 500 evra. Poslije toga otišli su u drugi objekat i ukrali slične dragocjenosti i 500 evra – navodi izvor italijanskih medija.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

Kako kaže, nakon izvjesnog vremena – isti scenario.

– Iz stana u Napulju ukrali su pištolj, satove i nakit. Stražu im je čuvao 17-godišnji sin, koji je sjedio na klupi ispred zgrade kako bi im dao znak za pokret. Zatim, ponovo u Napulju provalili su u stan i odnijeli pet skupih satova, uključujući dva marke “roleks”, 500 evra i nekoliko muških odjela. Prije hapšenja, u posljednjem pljačkaškom pohodu šrafcigerom obili su bravu i iz stana ukrali 350 evra – dodaje sagovornik lokalnih medija.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Prema njegovim riječima, porodica Pavlović je osumnjičena i za više pokušaja pljačke.

– Bilo je i brojnih provala i pokušaja krađa, ali će istragom biti utvrđeno kada i koliko. Neki vlasnici stanova ih čak nisu ni prijavljivali policiji, već su ih jednostavno izbacili – kaže sagovornik tamošnjih medija.

Hapšenje srpskih državljana obavljeno je pomoću snimaka sa nadzornih kamera sa objekata koje su prošle godine opustošili.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

– Policija je snimke uporedila sa njihovim fotografijama i tako uspjela da ih identifikuje i uhapsi. Majka Radojka Pavlović i njena kćerka Emanuela poslate su u zatvor u Pucoliju, dok je 17-godišnji sin prebačen u zatvor u Nisidi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas