Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Kćerka hrvatske predsjednice primljena na Harvard: Stipendija joj je veća od godišnje majčine plaće

Preporučeno

Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, javlja Jutarnji list.

Osamnaestogodišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard je, piše Jutarnji, primljena i Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Predsjedničina kćerka je vrhunska sportašica i državna prvakinja u umjetničkom klizanju, a bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

– Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice, a htjela je napokon i pobjeći od policijskog osiguranja – rekli su za Jutarnji list izvori bliski porodici predsjednice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas