Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Ćamil Duraković odgovorio zastupnici Samri Ćosović-Hajdarević

Preporučeno

Nakon što je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević, svojim statusom na društvenim mrežama, koji je u međuvremenu izbrisala, ponovo izazvala žestoku reakciju javnosti, stižu nova reagiranja.

Uz SDP, DF koji su zastupnicu javno optužili za otvoreni govor mržnje prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti, na svom Twitter profilu komentar je ostavio je i Ćamil Duraković.

On je svojoj stranačkoj kolegici kratko pojasnio:

“Ode Aziz u Njemačku, ostade Vinko Šamarlić, ode Hasan u Austriju ili Zijad u Deseti diverzantski odred a ostade Ozrenko Mandić Buco, Dragan Vikić, Aco Stanković, Jovan Divjak, Mihajlo Petrović u Travniku, Rudolf Hren u Srebrenici… i tako..”

Na post Samre Čosović-Hajdarević reagovali su i iz Vijeća za štampu u BiH, ali i novinarka i urednica u Buybooku Kristina Ljevak čijom nominacijom za direktoricu TVSA je zastupnica u Skupštini KS-a bila inspirisana kada je objavila huškački komentar.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Ćosović-Hajdarević: Kome smeta istina

Nakon kritika i komentara Ćosović-Hajdarević se ponovo oglasila na svom Facebook profilu:

Samra Ćosović-Hajdarević

– Kome smeta istina!!! Samra nije izabrana da šuti!!! Samra govori istinu i samo istinu. Samra se boji samo dragog Boga. Samra ne mrzi nikoga!

Tzv. najbolja Vlada Kantona Sarajevo je u proteklim mjesecima smijenila sljedeće ljude s funkcija i postavila novoizabrane.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

Nova vlast u KS smijenila je policijskog komesara Mevludina (Halilovića) i postavila Milorada (Bašića), otjerala Selima (Babića) s mjesta diretora KJKP “Rad”, a postavila Veru Arnautović, smijenila predsjednika NO TVSA Hajrudina Hrvačića i postavila Vlastimira Mijovića, a na mjesto direktorice Edine Fazlagić došla je i Kristina Ljevak – istakla je Ćosović-Hajdarević na svom profilu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas