Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Jedna od najvećih banaka u BiH od danas ne postoji na Facebooku i Instagramu

Preporučeno

UniCredit banka donijela je prije mjesec dana odluku da se povlači sa društvenih mreža na nivou cijele grupacije. Tako se ova odluka i na banku u Bosni i Hercegovini koja je obavijest o tome plasirala i putem svog Facebook profila.

U obrazloženju se navodi sljedeće:

“Dragi fanovi, Želimo Vas obavijestiti da nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo s Vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit grupacija je najavila potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1.6.2019. godine. UniCredit Bank Bosna i Hercegovina više neće biti prisutna na Facebooku i Messengeru od navedenog datuma.”

Pojašnjenja radi podsjećamo da je šef UniCredita Jean Pierre Mustier još je u avgustu prošle godine naredio radnicima da prekinu sve veze banke s Facebookom nakon skandala s Cambridge Analyticom, kada se doznalo da su privatni podaci miliona korisnika iskorištavani u svrhe personaliziranih političkih marketinških kampanja.

– Facebook se ne ponaša etično. Nećemo ga koristiti dok se ne budu primjereno etično ponašali – rekao je tada Mustier.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas