Utorak, 30 travnja, 2024

Ponovo bez obilježja države BiH: Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao s ambasadorom NR Kine

Preporučeno

Predsjedavajući Predsjedištva BiH Milorad Dodik zahvalio se Kini na dosadašnjoj ekonomskoj podršci u okviru inicijative ,,16+1“ te mnogobrojnim kineskim firmama koje pokazuju svoje interesiranje za ulaganje u BiH, izrazivši svoju spremnost da da lični doprinos da se ti odnosi više razvijaju i unapređuju na svim nivoima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva, predsjedavajući Dodik i kineski ambasador razgovarali su i o ostalim političkim i ekonomskim temama u vezi s BiH i regijom.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Međutim, tokom sastanka nisu bila istaknuta obilježja države Bosne i Hercegovine.

Ovim povodom reagirao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, čiju reakciju prenosimo u nastavku:

– Ovo je nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, kao i odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, sa svim posljedicama koju takve radnje i postupci nose.

Ponavljajući ovu praksu nepoštivanja državnih obilježja na sastancima sa ambasadorima pojedinih zemalja akreditiranih u našoj zemlji, nanosi se šteta vanjskopolitičkim interesima Bosne i Hercegovine i vrijeđaju se njeni građani.

Upravo se čita:  Poznati detalji akcije "Piramida": Slobode lišeno 14 osoba

Pozivam strane diplomate akreditirane u Bosni i Hercegovini da ne nasjedaju na ovakvu praksu, te da poštuju zakone ove zemlje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Još vijesti za vas