Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Puštena za saobraćaj: Pogledajte kako izgleda izgrađena dionica magistrale prema Neumu

Preporučeno

Kompletna cesta Stolac- Neum u dužini od 36 kilometara trebala biti u funkciji sredinom 2021. godine. Na taj način bi konačno jedini bh. grad na moru – Neum, bio povezan s ostatkom zemlje kvalitetnom magistralnom cestom

Saobraćajnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za saobraćaj. Inače, radi se o dionici magistalnog puta M17.3 Stolac – Neum čija se izgradnja odvija punim intenzitetom.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Ova dionica podijeljena je na dva lota. Izvođač radova na LOT 1 je Integral Inžinjering a.d. Laktaši, a a vrijednost radova je šest miliona KM, dok je izvođač radova na LOT 2 JV HP Investing d.o.o. Mostar i Putovi d.o.o. Grude čija je vrijednost radova 5,9 miliona KM.

Dionica LOT 2 Oštrovac-Broćanac je dugačka oko pet kilometara. Ranije je okončano asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola te od Babinog dola do Oštrovca, a u toku su radovi na probijanju tunela Žaba kod Oštrovca dugačkog čak 975 metara, koji je najveći pothvat na ovom projektu, piše Akta.

Upravo se čita:  U entitetima različito: Poznato koji će dani u BiH biti neradni za praznike u maju

„Kompletna cesta Stolac- Neum, M17.3, u dužini od 36 kilometara trebala biti u funkciji sredinom 2021. godine, kako je i planirano. Time bi konačno jedini bh grad na moru – Neum, bio povezan s ostatkom zemlje kvalitetnom magistralnom cestom“, kazao je ranije direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić.

Podsjetimo, sredstva za izgradnju magistralnog puta Neum – Stolac dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih puteva u FBiH u vrijednosti od 173 miliona evra, koji kreditnim sredstvima finansiraju Svjetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Upravo se čita:  Nova velika policijska akcija u BiH, zaplijenjeno devet kilograma droge

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas