Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Cijene doručka iz restorana na Jadranu šokirale turiste: Da li bi ovoliko izdvojili za tost ili omlet?

Preporučeno

Kako piše u meniju, uz svaki doručak uključen je svježi sok od narandže i kafa.

Hrvatska novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju cjenovnika iz jednog restorana na Hvaru koja je izazvala brojne reakcije.

– Evo zbog čega nam brojni turisti dolaze tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više. Ovo je osvanulo ispred jednog najprosječnijeg restorana na Hvaru – napisala je Vesna uz fotografiju.

Kao što se može vidjeti na objavljenoj fotografiji, za doručak koji se poslužuje od 8 do 12 sati treba izdvojiti najmanje 110 kuna (oko 30 KM), a za te pare možete pojesti omlet sa šparogama. Za musle treba izdvojiti 120 kuna (31 KM), a toliko košta i ako želite pojesti tost na Hvaru. Za jaja Benedikt u ovom restoranu treba izdvojiti čak 180 kuna (47 KM).

Upravo se čita:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Meni je izazvao burne reakcije na Fejsbuku, većina je osuđivala ove cijene, ali bilo je i onih koji su branili restoran za koji su naveli da je jedan od najboljih na Hvaru.

– U Beču doručak 12 eura. Bila sam prije tri tjedna i ugodno se iznenadila. Zato i jest u godini npr. 2018. Beč ostvario 16.5 milijuna noćenja, od toga ca. 85% su bili stranci – piše jedna korisnica Fejsbuka.

Upravo se čita:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

– Evo zašto svi idu u Neum, a koji su bili nevraćaju se u Dalmaciju.

– Nije ni čudo da nam broj gostiju-opada…

– Očito su cijene OK kad radi (inače bi propao). A kome ne odgovara, jest će drugdje. Živi i pusti druge da žive. Nitko vas ne prisiljava da trošite svoj novac tamo gdje ne želite – smatra jedan korisnik Fejsbuka, koji je stao u odbranu restorana.

Upravo se čita:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas