Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Rast plata u Bosni i Hercegovini

Preporučeno

Najniža prosječna neto plaća u maju bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 563 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u junu iznosila je 910 KM i nominalno je viša za 4,4 posto u odnosu na juni prošle godine, te za 0,4 posto u odnosu na decembar lani.

Najniža prosječna neto plaća u maju bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 563 KM, u građevinarstvu je iznosila 613 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 633 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Upravo se čita:  Kako "operiraju" lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci "pali" u ruke policije

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u junu je iznosila 1.597 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.405 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.298 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH u junu je iznosila 1.404 KM i nominalno je viša za 3,6 posto u odnosu na juni 2018. godine, te viša za 0,5 posto u odnosu na decembar 2018.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas