Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

MUP HNK se oglasio o akciji ispred ugostiteljskog objekta u Mostaru

Preporučeno

Na društvenim mrežama objavljen je snimak koji je nastao u noći s 31. avgusta na 1. septembar ispred fast fooda u Mostaru.

Na snimku se vidi akcija mostarske policije koja je izazvala burne reakcije u javnosti. Tim povodom su se oglasili iz MUP-a HNK.

– Divna slika za mostarski turizam – piše jedan korisnik na Facebooku.

Upravo se čita:  Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

– Je li ovo policijski čas na snazi – pita se jedna građanka.

– Ovo ja žalosno, ovakvo postupanje policije nema ni u Somaliji. Lijepo predstaviše i državu i zakon – još jedan je od komentara ogorčenih korisnika Facebooka.

”Dana 25.8.2019. godine oko 4:00 sata, dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u Ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava javni red i mir galamom i vikom. Temeljem prijave građana policijski službenici PU Mostar su intervenirali u dva navrata”, navodi se iz MUP-a i dodaje kako su se sudionici navedenog događaja oglušili na upozorenja i zahtjev policije.

Upravo se čita:  Influenserica koja je divljala autom kroz Sarajevo jedna od uhapšenih u jučerašnjoj akciji

Precizira se da su ”galamom i vikom nastavili narušavati javni red i mir te dobacivati i omalovažavati policijske službenike”.

”Policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prigodom jedna osoba je privedena i uručen joj je prekršajni nalog. Tijela Uprave policije MUP-a HNK provest će unutarnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih ovlasti poduzet će mjere propisane zakonom”, navodi se iz MUP-a HNK.

Upravo se čita:  Banjalučka policija upozorila na lažne novčanice

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas