Utorak, 30 travnja, 2024

Hadžići: Za javnu rasvjetu obezbijeđeno 38.000 KM

Preporučeno

Javna rasvjeta će se proširiti u naseljima Dupovci, Ušivak-Marilovići, Musići-Nišani te prema JU OŠ „6. mart“ Hadžići

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić potpisali su danas u Hadžićima Sporazum o sufinansiranju realizacije projekta proširenja Javne rasvjete na području općine Hadžići vrijedan 38.800,00 KM. Javna rasvjeta će se proširiti u naseljima Dupovci, Ušivak-Marilovići, Musići-Nišani te prema JU OŠ „6. mart“ Hadžići. Stare sijalice mijenjaju se novim LED u ulici Hadželi.

Upravo se čita:  Banjalučki policajci raskrinkali prevarante: Obećali mu posao pa mu uzeli skoro 23.000 KM

„U ime građana općine Hadžići zahvaljujem se ministru Mandiću na izdvojenim sredstvima. Općina Hadžići ima odličnu saradnju sa ovim ministarstvom koje je u ovoj godini na području naše općine realizovalo 675.000 KM. Zajedno smo radili vodovodni sistem Ljubovača-Lokve-Kasatići-Krupa-Hadžići gdje nas je ministarstvo podržalo sa 150.000 KM, a preostala sredstva smo obezbijedili iz svog Budžeta. Sarađivali smo na projektu izgradnje fekalne kanalizacije i rezervoara za vodu gdje je ministarstvo izdvojilo 300.000 KM, a ostatak mi. Ranije u 2018. godini smo posredstvom ovoga ministarstva realizovali 225.000 KM na projektima uvođenja novih količina vode na bušotini kod KSIRC-a i izgradnji rezervoara u naselju Lokve“, kazao je nakon potpisivanja sporazuma načelnik Ejubović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas