Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Beba (1) umrla dok je pila mlijeko, trudna majka Sabrina od šoka sebi čupala kosu

Preporučeno

Kako kažu komšije ove porodice, dječakov otac u momentu tragedije nije bio kod kuće, već u Mađarskoj, gdje radi.

Jednoipogodišnji Stefan N. preminuo je u nedjelju popodne dok je pio mlijeko u porodičnom domu u Sonti kod Apatina u Srbiji, a sumnja se da je mališanu pozlilo zbog upale slijepog crijeva.

U trenutku kada je mališanu pozlilo u porodičnom domu pored njega je bila trudna majka Sabrina N.

– Stefan je sjedio pored majke i pio mlijeko iz dječje flašice. Međutim, u jednom momentu se zagrcnuo i počeo da krklja i da se guši. Majka je skočila, pokušala da mu pomogne, ali je bebi mlijeko krenulo na nos i usta – priča izvor iz istrage za medije u Srbiji.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

On kaže da je ubrzo stigla i Hitna pomoć.

– Dežurna ekipa je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt mališana, pa je o svemu obavještena i policija, koja je obavila uviđaj. Tijelo nesrećnog djeteta poslato je u Novi Sad na Institut za sudsku medicinu, gdje će obdukcija pokazati tačan uzrok smrti. Ljekari pretpostavljaju da je ovakav ishod mogao da nastupi i od pucanja slijepog crijeva – objasnio je sagovornik.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Kako kažu komšije ove porodice, dječakov otac Kristijan N. u momentu tragedije nije bio kod kuće, već u Mađarskoj, gdje radi.

– Riječ je o veoma siromašnoj porodici, koja maltene živi od socijalne pomoći. Kristijan je otputovao u Mađarsku da radi, a Sabrina je s tri sina ostala kući. Mali Stefan je bio najmlađi, miljenik cijele porodice. Njegova braća imaju tri i četiri godine – ispričale su komšije, među kojima je bilo i onih koji su zajedno sa očajnom majkom pokušavali da ožive malog Stefana.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Kako kažu komšije, najpotresniji trenutak bio je kada su ljekari konstatovali smrt mališana.

– Ona je jadnica odmah pala i počela da čupa kosu s glave. Bilo je teško gledati tu scenu, naročito jer je Sabrina ponovo trudna. Sve vrijeme je stajala pored sinčića, jezivo i potresno – dodale su komšije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas