Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Platforma za progres podržava ideju zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice

Preporučeno

Podržavamo ideju “jednog zajedničkog” kandidata koji će u potpunosti poštivati presudu Međunarodnog suda pravde o genocidu u Srebrenici.

Očekujemo da zajednički kandidat pokrene ozbiljne procese na planu implementacije pomenute presude, u skladu sa rezolucijom UN-a 56/83 o odgovornosti država za međunarodna protupravna djela, kako bi pravda bila zadovoljena za žrtve genocida i uspostavljen temelj za izgradnju povjerenja za život u Srebrenici dostojan čovjeka.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Kandidat treba neiscrpno raditi na tome da se efekti genocida eliminiraju pravnim putem, da se ne pruža podrška i pomoć u održavanju stanja koje je nastalo na genocidu i da se žrtve obeštete od strane Bosne i Hercegovine i ostalih članica UN-a a posebno Vijeća sigurnosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas