Utorak, 7 svibnja, 2024

Majka objavila zadatak za treći osnovne od kog boli glava: Ajmo junaci! Pokušajte da riješite!

Preporučeno

Pokušajte da riješite, ali ipak ne zaboravite da ovo treba da uradi devetogodišnjak, bez pomoći mame i tate, često i bez pomoći učitelja ili učiteljice koji zbog obima gradiva moraju da prelijeću preko teških i obimnih lekcija.

Mama jednog učenika trećeg razreda osnovne škole je sa nama podijelila zadatak i pita: “Da li ovi što pišu udžbenike imaju ikakvu predstavu o tome da neka djeca koja treba da riješe ovakve zadatke i potrebna im je pomoć, žive, recimo, sa mnom.”, piše Noizz.

Ako vam je fotka sitna, da ponovimo tekst zadatka: “Prvi sabirak je broj četvrte stotine čiji je zbir cifra desetica i jedinica jedna 2. Drugi sabirak je broj pete stotine čiji je proizvod cifara 8. Koji brojevi mogu biti sabirci? Koja je najmanja, a koja najveća moguća vrednost zbira tih sabiraka?” Dalje se traže – prvi sabirak, drugi sabirak, najmanji zbir i najveći zbir.

Ajmo junaci! Pokušajte da riješite, ali ipak ne zaboravite da ovo treba da uradi devetogodišnjak, bez pomoći mame i tate, često i bez pomoći učitelja ili učiteljice koji zbog obima gradiva moraju da prelijeću preko teških i obimnih lekcija. I onda pismeni, pa kec, pa privatni časovi, ali po mogućnosti od prvog osnovne… Složićete se da to nije prihvatljivo rješenje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas