Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Profesoru student na ispitu dao indeks sa dvije novčanice: “Kolega, neće vam ovo biti dovoljno da položite”

Preporučeno

Iako zvuči kao pokušaj mita, to svakako nije bio slučaj, a profesor je odlučio da podijeli na Facebooku svoje mišljenje o tome što je vidio.

Profesor Medicinskog fakulteta u Nišu na Facebooku je prokomentarisao nesvakidašnju situaciju koju je doživeo prilikom polaganja ispita, kada mu se u rukama našao indeks kakav nije očekivao. Sve to je, kako je naveo, ostavilo utisak na njega u ovom januarsko-februarskom ispitnom roku.

Dušan Milisavljević, čuveni ORL ljekar i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, na ispitu u januarsko-februarskom roku u indeksu studenta našao je novac.

Iako zvuči kao pokušaj mita, to svakako nije bio slučaj, a profesor je odlučio da podijeli na Facebooku svoje mišljenje o tome što je vidio.

Naime, studenti imaju običaj da u indeks stave novčanicu od 10 dinara ili pak istu cifru u nekoj drugoj valuti, kao što je to bio slučaj na fakultetu u Nišu.

Međutim, razlog za to nije potencijalno podmićivanje profesora, već, moglo bi se reći podmićivanje “sreće”. Novčanica se stavlja jer simbolizuje najvišu ocjenu deset koju bi trebala da donese prilikom polaganja.

Kako je profesor Milisavljević prokomentarisao, ovo je na njega ostavilo utisak.

– Januarsko-februarski ispitni rok. Utisak su mi par indeksa i novčanice od 10 dinara i 10 denara u indeksu. Kažu, to je za sreću da dobiju desetke. Profesor želi svima sreću ali za polaganje ispita je potrebno ozbiljno učenje a ne sujeverje – naveo je u svojoj objavi uz fotografije pronađenih novčanica.

Jedan od zanimljivih odgovora koje je dobio bio je od koleginice koja se takođe susrela sa ovom pojavom nekoliko puta.

– I ja srećem sa tom pojavom i uvek pitam: Je l’ to za mene? – napisala je šaljivo.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas