Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Znate li da stjuardese pri polijetanju sjede na rukama: Razlog je zastrašujući

Preporučeno

- Cilj je držati tijelo u krutom položaju tako da ne dođe do ozljeda u slučaju neplanirane hitne situacije.

Pripremite se za burnu istinu. Polijetanje u oblake ponekad može rezultirati problemima. Ali, kada su nevolje u toku, preuzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama.

– Jeste li se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sjede na rukama tokom polijetanja i slijetanja – upitala je Heni Lim (Henny), stjuardesa aviokompanije ”Cebu Pacific” na Filipinima u TikTok videu.

– To se zove položaj – oslonac – prenosi New York Post.

U snimku koji je ima više od 30 hiljada pregleda 29-godišnja Lim otkrila je tajne fascinantne sigurnosne procedure koju ona i njene kolege slijede kako bi smanjili rizik od tjelesnih povreda u hitnim slučajevima.

– Ovaj položaj uključuje čvrsto vezanje sigurnosnog pojasa, uspravan položaj, sjedenje na rukama, pri čemu su dlanovi okrenuti prema gore, palčevi uvučeni i ruke opuštene, te postavljanje stopala ravno na pod – objasnila je Heni.

– Cilj je držati tijelo u krutom položaju tako da ne dođe do ozljeda u slučaju neplanirane hitne situacije.

Lim i kolegica s posla demonstrirale su takvo držanje, vezale su se za svoja sjedišta, zavukle ruke ispod tijela i ukočile se.

– Ovo ograničava kretanje tijela tako da postoji manja mogućnost povrede ako dođe do problema – objasnila je, dodajući da kabinsko osoblje ne sjedi samo prekriženih ruku kada nastupe poteškoće u zraku.

– Mi, također, prolazimo kroz tihu provjeru koja nas priprema za hitnu situaciju tokom svakog polijetanja i slijetanja – rekla je Lim.

To uključuje svijest o tome gdje se nalazi oprema za hitne slučajeve, provjeru vrata, slušanje naredbi i uočavanje bilo kakvih vizuelnih tragova izvan aviona.

I dok su korisnici TikToka bili zapanjeni otkrićem, neki su saosjećali s kabinskim osobljem zbog stresa jer se stalno pripremaju za nesreću, piše Večernji.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas