Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Život u plastenicima u predgrađu Tirane: Podjeljena humanitarna pomoć iz BiH narodu Albanije!

Preporučeno

Ekipa humanitarne organizacije MFS-EMMAUS-a, nakon što je pokrenula apel za prikupljanje pomoći, preko vikenda je boravila u Albaniji te uručila prve količine humanitarne pomoći za nastradalo stanovništvo, koje je u zemljotresima ostalo bez svojih domova i sada spava u improviziranim šatorima, nalik plastenicima.

„Od ranog jutra podrhtavanje tla se osjetilo na širem području Tirane i Drača. Ljudi su istraumatizirani, spavaju u autima, nekoliko firmi je uzelo kolektivne godišnje a djeca oslobođena nastave. U predgrađu Tirane gdje smo prvobitno uručili pomoć mogli smo vidjeti čitave porodice, iznemogle starije osobe i što nas je jako pogodilo, djecu ne stariju od godinu dana. Njihove kuće su ispucale i svaki novi potres je moguća ruševina takvih objekata. Kako bi im olakšali, podijelili smo krevete na rasklapanje, deke i prehrambene pakete.” – izjavili su iz MFS-EMMAUS-a.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

Podjela humanitarne pomoći nastavljena je i u Draču koji je od samog početka bio žarište mnogih potresa u Albaniji.

Humanitarna akcija za nastradali narod Albanije i dalje je aktuelna stoga pozivamo sve zainteresovane građane, firme, institucije i organizacije da nam se pridruže i pomognu unesrećenima.

Pozivom na broj 090 291 093 donirate 2 KM. Pomoći također možete i uplatom dobrovoljnih priloga na sljedeće račune:

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Uni Credit Banka
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482
Svrha uplate: Pomoć narodu Albanije

PayPal: donate@mfs-emmaus.ba

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas