Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

“Budite svjesni rizika koji je neizbježan”: Za sutra upaljen meteoalarm za teritoriju cijele BiH

Preporučeno

Danas je vedro bilo u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je bilo dosta niske naoblake ili magle.

Sutra na području Krajine i sjevera Bosne, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima se očekuje dosta magle i niske naoblake. Od poslijepodnevnih sati naoblačenje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni slab promijenljivog smjera, u Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C., saopšteno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” za četvrtak je aktivirao žuti meteoalarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Žuti meteoalarm

Žuti meteoalarm je za regije Banjaluke, Bihaća, Prijedora, Sarajeva, Tuzle i Višegrada upaljen zbog niskih temperatura i magle. Za ostale regije, Foču, Livno, Mostar i Trebinje, žuti meteoalarm je upaljen zbog niskih temperatura.

Inače žuto upozorenje pokazuje da je vrijeme opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Upravo se čita:  Sastanak stranaka Trojke i ambasadora PIC-a: Uz međunarodni angažman postoji šansa za izlazak iz trenutne krize

Prognoza za petak i subotu

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Kiša većinom na područu Hercegovine. Lokalno po Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

Upravo se čita:  Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

U subotu će, također, oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas