Utorak, 30 travnja, 2024

Khabib Nurmagomedov: Ja sam musliman, slijedim primjer poslanika Muhammeda

Preporučeno

– Ja sam musliman i kao vjernik u svojoj religiji imam primjer koji treba slijediti, a to je primjer Allahovog poslanika Muhammeda

Ljubitelji borilačkih sportova s nestrpljenjem očekuju UFC borbu između prvaka u lakoj kategoriji Habiba Nurmagomedova (Khabib) i Amerikanca Tonija Fergusona (Tony).

Dok se priprema za ovaj meč koji će se održati 19. aprila u Bruklinu, Habib je poručio da ne voli kada kažu da je on primjer koji treba slijediti.

– Najnegativnije u stečenoj popularnosti je kada ljudi misle da ste primjer ili vas zovu primjerom koji treba slijediti. Nisam nikada bio takav i ne želim biti. Ja sam musliman i kao vjernik u svojoj religiji imam primjer koji treba slijediti, a to je primjer Allahovog poslanika Muhammeda – napisao je Habib na svom Instagram profilu.

Dagestanski borac potom je dodao:

– Vjerujem da ni ja, ni bilo koji drugi borac, kao ni poznata osoba ne zaslužujemo pravo da budemo primjer koji treba slijediti. Ja mogu podučavati ljude u oblasti borilačkih vještina, ali kada je riječ o životnim vrijednostima, svi mi trebamo pouku i podsjetnike – istaknuo je Habib.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu....

Još vijesti za vas