Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Skupština KS stavila van snage moratorij na zapošljavanje

Preporučeno

Skupština KS danas se održava uz prisustvo 20 zastupnika zbog situacije sa koronavirusom i poštivajući propisane mjere Federalnog štaba civilne zaštite. Brojne tačke koje su na dnevnom redu usvajaju se bez glasova protiv.

Skupština Kantona Sarajevo stavila je van snage zabranu zapošljavanja u javnom sektoru zbog novonastale situacije vezane za pojavu koronavirusa sa 19 glasova za. U zaključku koji je usvojen odluka stupa odmah na snagu, a uključuje zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme u institucijama, agencijama, zavodima, privrednim društvima u kojima je osnivač Kanton Sarajevo.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

Zastupnik Elmedin Konaković predložio je da se zaključak o moratoriju stavi snage zbog potrebe za angažmanom ljudi u javnom sektoru zbog novonastale situacije. Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik kazao je da je ranije dogovoreno na sjednici Kolegija Skupštine KS da Vlada KS napravi zaključak u vezi s tim.

Tim povodom zastupnicima se obratio premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić koji je rekao da Vlada KS predlaže stavljenje moratorija van snage zbog alarmantne situacije i potrebe popunjavanja službenika prije svega u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Predložio je i da se odredi kako nikakvo zapošljavanje ne može se vršiti bez prethodne saglasnosti Vlade KS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas