Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Prvi slučaj u BiH: Preboljeli koronavirus, a nisu ni znali da su zaraženi

Preporučeno

Direktorica bolnice poručila je kako je ovime stavljena točka na sve spekulacije koje su se pojavile kako je pacijentica zaražena u bolnici.

Serološko testiranje kćerke i unuke 76-godišnje pacijentice iz Goražda zaražene koronavirusom koja je smještena na Klinici za plućne bolesti u Sarajevu, pokazalo je kako su oni preboljeli zarazu koronavirusa.

To je za Klix.ba potvrdila dr. Nermina Kamenica, direktorica KB Goražde.

Upravo se čita:  Evo kako će raditi poslovnice Binga za prvomajske praznike

“Iako su prethodna testiranja pokazala kako su negativni, serološka testiranja obavljena su zbog opravdane sumnje kako su preležali zarazu i u dogovoru s epidemiologom”, kazala je Kamenica.

Kako doznaje Klix, u pitanju su prva dva pacijenta kojima su rađeni serološki nalazi ove vrste u BiH, što se na KCUS-u radi od prije nekoliko dana.

Direktorica bolnice poručila je kako je ovime stavljena točka na sve spekulacije koje su se pojavile kako je pacijentica zaražena u bolnici.

Upravo se čita:  Njemački list piše o demografskom slomu Balkana: Ostaju bez stanovništva

“Baka koja je hospitalizirana na Podhrastovima i dalje je tamo i pod terapijom. Za nekoliko dana će biti testirana itada će biti poznato je li izliječena”, kazala je Kamenica.

Inače, danas su rezultati testiranja za 27 liječnika i medicinskih radnika KB Goražde pokazali negativne rezultate, kao i kod jednog pacijenta bolnice.

U BPŽ Goražde od koronavirusa je oboljelo 10 osoba, od čega četiri uposlenika KB Goražde, dva RTG tehničara, spremačica i domar. Do sada su dvije osobe izliječene od koronavirusa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas