Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Još uvijek upitan odlazak na more: Možemo li da se zarazimo virusom na bazenima i jezerima?

Preporučeno

U svakom slučaju je od najveće važnosti poštovati pravilo održavanja distance, što na javnim kupalištima često nije lako ostvariti.

Odlazak na more i dalje je pod znakom pitanja – juče je Grčka prezentovala svoj plan u tri faze prema kome će od 1. juna početi sezona ako sve bude u redu, Italija i Španija i dalje nisu sigurne da li će i kako sprovesti letnju sezonu, a nije jasna ni procedura za ulazak u strane zemlje jer po svemu sudeći, svaka će imati drugačiji pristup. Uz to, uz mogućnost da države insistiraju na 14-dnevnom karantinu prilikom ulaska u zemlju dodatno odbija sve turiste od ideje da negdje otputuju.

Upravo se čita:  Premijer KS Nihad UK: “Stanari su krivi što im padaju fasade na glave”

Zato mnogi razmatraju da ovo ljeto provedu na domaćim rijekama, jezerima i bazenima. Dr Predrag Kon epidemilog koji je svojim savjetima osvojio simpatije u regionu osvrnuo se i na tu opasnost.

Kako je rekao, u svakom slučaju je od najveće važnosti poštovati pravilo održavanja distance, što na javnim kupalištima često nije lako ostvariti.

Predrag Kon

– Vodena sredina odnosno bazenska voda je hlorisana i po tom pitanju bezbjedna. Ali imamo distancu koju nije lako ostvariti. Trening treba da se obavlja uz distancu i manje grupe, bez kontakta što je u vaterpolu na primjer teško. U junu će se pustiti sportski događaji, kako će se sve odvijati zavisi od situacije, a sportski događaji biće bez publike. Bazeni će biti pod kotrolom, nema posebne opasnosti ni za stajaće vode i mora, bar u toku juna mjeseca – rekao je dr Kon.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas