Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Da li se moguće ponovo zaraziti koronavirusom nakon što ste ga prebolovali? Odgovor su dali bh. naučnici iz Amerike i studenti iz BiH

Preporučeno

Jedna od članica Bosanskohercgovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) dr. Ljiljana Đukanović je u saradnji s kolegama osmislila i pokrenula serijal kratkih edukativnih videa pod nazivom “60 sekundi o koroni”.

Ekipa naučnika iz naše domovine sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama u saradnji sa bh. studentima Genetike i bionžinjeringa, donosi nam novu epizodu serijala “60 sekundi o koroni”.

Do sada su nam objasnili šta je to koronavirus, kako smanjiti smrtnost kod kritično oboljelih od Covid-19, koliko najčešće traje period inkubacije, vezu između pandemije SARS i Covid 19, kao i mnoge druge informacije o koronavirusu koje možete pogledati na njihovom YouTube kanalu.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

U ovoj epizodi otkrivaju nam da li su reinfekcije koronavirusom moguće i kako naučnici objašnjavaju to da su neki ljudi pozitivni na Covid-19 test i nakon što su preboljeli bolest.

Podsjećamo, jedna od članica Bosanskohercgovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) dr. Ljiljana Đukanović je u saradnji s kolegama osmislila i pokrenula serijal kratkih edukativnih videa pod nazivom “60 sekundi o koroni”. Cilj serijala je da na zanimljiv i pristupačan način objasniti široj javnosti u BiH osnovne naučne pojmove, činjenice i otkrića vezana za koronavirus, saopćeno je iz organizacije.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas