Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Dodik sa Kusturicom i saradnicima na kafi u Moskvi

Preporučeno

Dodik je poručio da očekuje da će se Paradom pobjede rehabilitovati stare, istinske vrijednosti iz Drugog svjetskog rata.

U Moskvi će danas biti održana vojna parada povodom 75 godina pobjede nad fašizmom, kojoj će na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik je juče doputovao u Moskvu, gdje ga je dočekala ruska delegacija, uz najviše državne počasti.

Upravo se čita:  Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

Dodik je u Moskvu otputovao u svoje, a ne u ime Predsjedništva BiH, nezvanično je potvrđeno “Avazu”. Naime, poziv za prisustvo Paradi pobjede koja se povodom 9. maja organizira u glavnom gradu Rusije dobila su sva tri člana Predsjedništva BiH, ali odluka o odlasku, ko će predstavljati BiH, kao ni platforma za nastup tokom posjete, na sjednici Predsjedništva nikada nije donešena.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Ipak, Dodik je poručio da očekuje da će se Paradom pobjede rehabilitovati stare, istinske vrijednosti iz Drugog svjetskog rata.

Foto: Srna

– Treba se suprotstaviti reviziji sa kojom se i mi suočavamo, kao što je to bilo kroz deklaraciju koju su donijeli u parlamentu BiH gdje su srpski narod, koji je preživio genocid, stavili na treće mjesto stradalnika od fašizma u BiH, što je netačno i što je neka vrsta revizije istorije kod nas – rekao je Dodik za RTRS.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Sa Kusturicom na kafi u Moskvi

Član Predsjedništva BiH iskoristio je jučer slobodno vrijeme u Moskvi za druženje sa kontroverznim rediteljem Emirom Kusturicom i saradnicima.

Podsjetimo, Dodik i Kusturica doputovali su jučer u Moskvu a danas će prisustvovati Paradi pobjede na Crvenom trgu u Moskvi.

Parada pobjede ranije je odgođena zbog pandemije virusa korona.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Kafa u BiH ponovo poskupljuje, uskoro nove cijene

Zbog rasta cijene sirove kafe na svjetskim berzama i u BiH se očekuju nove, veće cijene omiljenog napitka među...

Još vijesti za vas