Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Vulin uputio poruku Komšiću: Antisrpstvo je opasna ideologija

Autor:Tanjug

Preporučeno

Vulin kaže da Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da se Srbija ne miješa u bilo čije unutrašnje odnose, ali da ne želi da sluša hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji, kako navodi, vrijeđa srpski narod i osporava mu pravo na postojanje.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

“Antisrpstvo je opasna ideologija”, poručio je ministar Vulin, komentarišući izjavu Željka Komšića koji je, poslije izbora u Crnoj Gori, rekao da je probuđen velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu i da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska, i da će tako i ostati.

Vulin je rekao da Komšić, pošto ne zastupa Hrvate u BiH, zastupa Mila Ðukanovića.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

“Komšić demokratiju doživljava kao način da muslimanskim glasovima uzme hrvatsko mesto, a ideju građanske države kao antisrpsku”, rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Vulin kaže da Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja, kao i da Srbija ne želi da vlada u Sarajevu, ali želi da niko ne napada Banjaluku i ruši Dejtonski sporazum.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas