Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Pacijenti koji su preboljeli koronu sve više prijavljuju jednu neugodnu posljedicu: Ovo oštećenje može biti trajno!?

Autor:B92

Preporučeno

Istraživanje je pokazalo se da su pacijenti imali tegobe sa sluhom, a neko i trajno izmijenjeno čulo mirisa i ukusa.

ORL klinika u Nišu započela je prvo istraživanje u Srbiji o štetnim posljedicama korone na sluh.

Istraživanje nije završeno, do sada je ispitano 80 pacijenata koji su ležali i koji leže u prostorijama nove zgrade KC Niš koja je bila kovid bolnica. Ipak, pokazalo se da su pacijenti imali tegobe sa sluhom, a neko i trajno izmijenjeno čulo mirisa i ukusa.

– Mi ljekari ORL specijalnosti znamo da svaki virus može da ošteti određeni živac. Preliminarno mogu da kažem da smo detektovali određeni stepen oštećenja sluha na visokim frekvencijama, mislim na 8000 i 4000 herca, da su se pacijenti žalili da osjećaju zujanje u uhu, nestabilnost prilikom hoda, na odsustvo čula mirisa i ukusa, navodi prof. dr Dušan Milisavljević direktor ORL klinike u Nišu.

Posljedice mogu da budu i trajne.

– Javljali su nam se ljudi iz drugih gradova da nam kažu da im se poslije određenog vremena vratilo čulo mirisa i ukusa, ali da se promijenilo i da više ne osjećaju tako jak miris kafe, benzina… kao ranije. Moj kolega s klinike kaže da ranije nije jeo ljuto i kiselo, a da mu sada to prija, kaže dr Milisavljević, prenosi B92.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, dati saglasnost na zahtjev JP...

Još vijesti za vas