Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Da li je ovo profesionalno postupanje sarajevskog policajca? Snimak sukoba s 80-godišnjim starcem kruži društvenim mrežama

Preporučeno

Prema riječima autora snimka, kada on pozove policiju i inspekciju niko se ne pojavi, a kada to uradi komšija, i policija i inspekcija se “stvore” na adresi.

Sporovi među komšijama postoje od kada je “svijeta i vijeka”. Međutim, kada se u te nesporazume uključu policija, ili druge nadležne institucije, onda se očekuje da bi problem trebao biti riješen “po pravdi”.

Upravo se čita:  Islamska zajednica: Objavljena jedinstvena cijena kurbana za 2024. godinu

Jedan 80-godišnji starac sa Ilidže je, kako se može čuti na snimku, imao ne baš pozitivna iskustva sa “vlastioma” u sukobu sa komšijom. Naime, kako se može čuti na snimku, kada on pozove policiju i inspekciju niko se ne pojavi, a kada to uradi komšija, i policija i inspekcija se “stvore” na adresi.

Zbog toga je odlučio da snimi dolazak policajaca i da taj snimak javno objavi, ali se nije nadao ovakvom postupku policajca.

Upravo se čita:  Premijer KS Nihad UK: “Stanari su krivi što im padaju fasade na glave”

Iz sarajevske policije još se nisu oglasili o ovom slučaju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas