Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U Srbiju stigla vakcina protiv korone

Autor:Nova.rs

Preporučeno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da se Beograd u apsolutnom smislu zalaže za univerzalan i ravnopravan pristup vakcinama i terapiji za liječenje zaraze

Prve doze ruske vakcine Sputnik V stigle su u Srbiju, prenijela je Nova.rs.

Rusija je danas na laboratorijsku provjeru u Agenciju za lijekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) dostavila 20 doza svoje vakcine.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Inače, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da se Beograd u apsolutnom smislu zalaže za univerzalan i ravnopravan pristup vakcinama i terapiji za liječenje zaraze korona virusom kao vodećem globalnom prioritetu.

Na specijalnom zasjedanju UN-a, posvećenom borbi protiv korona virusa, Vučić je rekao da pandemija snažno potvrđuje potrebu i neophodnost postojanja i jačanja uloge UN i njihovih specijalizovanih agencija i organizacija, poput Svjetske zdravstvene organizacije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas