Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Vojin Mijatović ne odustaje: Ponovo traži da Draško Stanivuković na zgradu Gradske uprave postavi zastavu BiH i poručuje mu ovo!

Preporučeno

– Gradonačelnik ima ispred sebe četiri godine pa ćemo da vidimo. Brzo će splasnuti ove populističke početne priče i moraćemo da se susretnemo sa realnošću.

Smatram da sam postavio sasvim legitimno i normalno pitanje novoizabranom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, komentarišući pitanje postavljanja zastave BiH ispred zgrade Gradske uprave u Banjaluci.

Naglašava da je Banjaluka drugi grad po veličini u BiH, a poznata je politika SNSD do sada, kako kaže, a to je negiranje države Bosne i Hercegovine.

– Smatram da Draško Stanivuković, kao novoizabrani gradonačelnik ima progresivniju i legitimniju politiku i da će se držati Ustava zemlje u kojoj živi. Negdje sam pročitao da je odgovorio da će zastava Bosne i Hercegovine biti istaknuta kada ja pobijedim za gradonačelnika, što predstavlja, nažalost, klasičan politikanski odgovor, a pogotovo sa stanovišta da smo i mi kao SDP BiH učestvovali sa 2.100 glasova u njegovoj pobjedi, te nismo htjeli ići sa kandidatom za gradonačelnika bez obzira što smo bili svjesni da ni blizu ne možemo pobijediti za tu poziciju – kaže Mijatović.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Dodaje da su donijeli odluku da ne idu sa kandidatom jer treći kandidat bi sigurno odnio dio glasova.

– Dali smo mu podršku kao mladom čovjeku koji može da otvori Banjaluku i može da pobijedi Igora Radojičića. Eto dogodilo se, pobijedio je, ja mu zaista želim sreću u radu, ali kao što ni SNSD i Radojičića nisam amnestirao od javnih pitanja, neću ni njega. Moji politički stavovi su vrlo jasni, oni su u skladu sa Ustavom ove države, Ustavom koji podjednako važi za sve i mene i Draška i sve građane ove države. Kvazi nacionalni populizam ne praštam nikome pa neću ni njemu – rekao je Mijatović za za Federalnu.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

Dodaje da je vrijeme ispred nas, pa će svi vidjeti ima li rezultata ili će se u Banjaluci hraniti „rijaliti politikom zasnovanoj na kvazi nacionalnim pitanjima“.

– Gradonačelnik ima ispred sebe četiri godine pa ćemo da vidimo. Brzo će splasnuti ove populističke početne priče i moraćemo da se susretnemo sa realnošću. Budžet Grada je katastrofalan, kriminal i korupcija odavno caruju Gradskom upravom, privreda je u katastrofalnom stanju, sport, kultura su na ivici opstanka u Banjaluci. Gradonačelnik nema skupštinsku većinu to je već svima jasno, kako funkcionirati u svemu tome videćemo – kaže Mijatović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Alma Arazi (39), koja je navodno sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku Bojanu, u albanskom gradu Skadru,...

Još vijesti za vas